update 2 april

Beste leden van Fy-fit,

Sinds 16 maart jl. hebben fitnessondernemers, met pijn in hun hart, de deuren moeten sluiten.

De noodzakelijke overheidsmaatregel heeft grote gevolgen voor ons, maar ook voor u.

Juist in een periode dat een gezonde levensstijl en weerstand essentieel zijn, kunnen wij u daarin niet ondersteunen. Dat spijt ons. We hopen vooral dat iedereen in beweging blijft, ook nu wij onze deuren hebben moeten sluiten.

Dat wij noodgedwongen gesloten zijn, wil echter niet zeggen dat we u nu niet kunnen helpen bij een gezondere leefstijl en u kunnen adviseren.

Om u in deze uitzonderlijke tijd toch van dienst te kunnen zijn, bieden wij via onze facebook pagina online live workouts aan die thuis zijn te volgen. Kijk hiervoor op: https://www.facebook.com/fyfit/

Verder staan er iedere ochtend van 8.30 tot 12.30 fysiotherapeuten voor u klaar die u op afstand kunnen helpen of, voor wat betreft fitness, de hulp van Sander kunnen inschakelen.

Uiteraard krijgen wij  vragen met betrekking tot de betaling van abonnementsgelden voor april en mogelijk mei en mogelijk langer. We hebben er alle begrip voor dat dit in de huidige situatie veel vragen oproept.

Heeft u recht op compensatie?

Dit vraagt om een uitleg.

Nederland, en in het bijzonder onze branche, verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden, komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Bovendien is sporten in een sportclub, gelet op de richtlijnen van het RIVM , momenteel niet toegestaan. Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie’ niet mogelijk. Het opschorten van uw betalingsverplichting over de maand(en) dat we gesloten zijn, zou bovendien desastreuze gevolgen hebben voor ons bedrijf en is op dit moment niet mogelijk. We vragen u dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren, omdat dat enkel in meer en hogere kosten resulteert. Kosten die we niet kunnen dragen in deze tijd waarin we ons bedrijf overeind proberen te houden.

Hoe gaat Fy-fit  u compenseren?

Wij gaan 100% van het abonnementsgeld als een “renteloze lening” vragen van onze leden. Begin volgende week zullen wij weer incasseren voor de maand april. Wij vragen u deze incasso’s niet te storneren. Wanneer wij weer open gaan, ligt er een voucher voor  u klaar met verschillende opties.

  • Voucher; de voucher vertegenwoordigt het betaald abonnementsgeld van de weken waarin u niet heeft kunnen sporten. U kunt deze weken aan iemand cadeau doen.
  • Korting over 5 maanden ( u krijgt 20% korting op u normale tarief) en deze wordt in de komende 5 maanden verrekend.
  • Korting over 10 maanden ( u krijgt 10% korting op u normale tarief) en deze wordt in de komende 10 maanden verrekend.
  • Donatie voucher aan de Fy fit organisatie.

Hiermee behouden wij onze liquiditeit en kunnen wij onze leden op deze wijze toch 100% compenseren. We delen samen de pijn. 

Wilt u ons tegemoet komen?

Wanneer u uw renteloze lening wil omzetten in een gift uit solidariteit stellen wij dit uiteraard zeer op prijs. U kunt dit aangeven via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of wanneer we open zijn aan de balie of door u voucher te doneren aan Fy- Fit. Alvast hartelijk dank.

Wilt u het abonnement wanneer we open gaan toch opzeggen? 

Dan regelen we dit individueel, hierbij rekening houdend met de algemene voorwaarden bij  opzeggingen. 

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten. De deuren van onze clubs zijn verplicht gesloten, maar wij staan desondanks voor u klaar!

Onze administratie is op werkdagen in de ochtend bereikbaar via email en telefoon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 Uw gezondheid en sportplezier staat bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.

 Met vriendelijke groet,  Team Fy- Fit