T'ai Chi

T'ai Chi is een interne bewegingskunst afkomstig uit China. Deze T'ai Chi vorm is naar Europa gebracht door Master William C.C. Chen en bestaat uit 60 aaneengesloten bewegingen. In de beginnerslessen wordt er aandacht besteed aan de eerste 20 bewegingen. De eerste 20 bewegingen zijn belangrijk voor opbouw van de rest van de vorm, die bestaat uit de resterende 40 bewegingen.

De nadruk bij de bewegingen ligt op rustig en ontspannen bewegen, waardoor T'ai Chi voor alle leeftijden geschikt is. Het veelvuldig beoefenen van deze eeuwenoude bewegingsvorm verbetert coördinatie, conditie, balans en door de ontspanning neemt ook de gezondheid en vitaliteit toe. In de lessen is er aandacht voor balans, coördinatie, concentratie, houding, krachtverdeling, leren ontspannen, en het leren kennen van uw lichaam en spieren. T'ai Chi brengt u dichter bij uzelf. De lessen worden gegeven door David Anakotta (aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland).

Tao betekent letterlijk in het chinees ‘de weg’...symbolisch de weg van ons levenspad.

Ieder pad is uniek en individueel. Wij kiezen ons eigen levenspad om ons te ontwikkelen en daardoor te groeien als mens. Zoals in elke reis wordt ons pad bezaaid met obstakels.

Tips voor T'ai Chi of TAO beoefening:

  • Makkelijk zittende kleding of sportkleding
  • T'ai Chi schoenen of schoenen met dunne zooltjes
  • Sportschoenen voor binnen mag wel, maar liever niet. Belangrijk dat je met T'ai chi de grond kunt voelen met je voeten

Kosten en lestijden:

Optie 1

Tai Chi of Tao 1 keer per week les € 34,95 per maand. Mocht je een les niet kunnen deelnemen, dan is inhalen op een ander tijdstip altijd mogelijk op de locaties Grubbenvorst of Baarlo.

Optie 2

Onbeperkt Tai Chi of Tao lessen € 51,95 per maand (ongeacht locatie Grubbenvorst of Baarlo).

 

Lestijden:

Woensdagavond locatie Mercuriusweg 4, Grubbenvorst:

19.45 – 20.45 Tai Chi 

 

Zaterdagochtend locatie Mercuriusweg 4, Grubbenvorst:

09.00 – 10.00 Tao Training

10.15 – 11.15 Tai Chi 

 

 

Dinsdagochtend QiGong locatie Markt 18, Baarlo:

10.00 – 11.00 QiGong

 

Donderdagochtend locatie Markt 18, Baarlo:

10.00 – 11.00 Tai Chi