Rugscholing

In onze groepsles rugscholing traint u de rompspieren, met andere woorden billen, benen, buik, schoudergordel en rug, onder leiding van een fysiotherapeut. Centraal staan de spieren die zorgen voor de stabiliteit van de wervelkolom. Oefeningen worden gedaan op een bal, op de mat, maar ook met onze professionele fitnessapparatuur. We behandelen o.a. de volgende aandachtsgebieden: houding, lopen, tillen, bukken en werkgerelateerde oefeningen. Door deze training wordt de kans op rug- en nekklachten aanzienlijk kleiner en neemt uw houding en bewegingsvrijheid met de week toe. U ontvangt uiteraard een persoonlijk trainingsschema met uitgebreide instructie.

Enkele cijfers over ‘aspecifieke’ lage rugpijn:

  • 60-90% van de hele Nederlandse bevolking krijgt ooit te maken met lage rugpijn
  • Jaarlijks zijn er per 1.000 geregistreerde patiënten in totaal 30 nieuwe gevallen van lage rugpijn
  • Bij 90% van de rugpatiënten wordt geen specifieke medische diagnose vastgesteld
  • 75% van de mensen die naar de huisarts gaan met rugklachten, krijgt binnen een jaar opnieuw één of meer keren te maken met rugpijn

Extra:

Deze scholing valt buiten het reguliere abonnement. U sluit hiervoor een speciaal abonnement af per 3 maanden. Inschrijven kan via onze balie, opgeven kan ook telefonisch of via de e-mail.

Aansluitend kan gratis gebruik worden gemaakt van de fitnesszaal tot sluitingstijd!

Er is een speciaal aanbod waarbij u voor € 15,00 extra tevens onbeperkt kunt fitnessen!


Tijden:

Dinsdag: 17:45 - 18:15 uur + aansluitend trainen volgens uw schema o.l.v. een fysiotherapeut

 

60+ Fitness

Ouder worden in goede gezondheid dat willen we toch allemaal. Het verouderingsproces verloopt bij iedereen weer anders en in een ander tempo. Door o.a. te blijven sporten (bewegen) is dit proces positief te beïnvloeden. Lichamelijke inactiviteit leidt namelijk tot een afname van het uithoudingsvermogen en spierkracht. Bovendien verzwakken de banden van de gewrichten en neemt de gewrichtsfunctie af. Ook wordt de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen minder en treedt er ontkalking (osteoporose) op. Al deze factoren leiden tot bewegingsbeperking. De kans op een blessure is ook groter en genezing van een blessure duurt langer. Eens te meer een reden om te gaan 'fitnessen'.

60+ fitness is een groepsactiviteit en helemaal afgestemd op de actieve senior. In een ontspannen sfeer wordt er gedurende 60 minuten gewerkt aan uw conditie. In onze fitnesszaal maken we gebruik van: loopband, fiets en crosstrainer. Ook maken we gebruik van de krachttoestellen. Deze zijn gemakkelijk in te stellen en goed doseerbaar. Verder wordt het programma ingevuld met spelvormen. U ontvangt een persoonlijk programma, aangepast aan uw lichaam en leeftijd.


Tijden:

Maandag: 14:00 - 15:00 uur
Vrijdag: 11:30 - 12:30 uur

Tijden onder voorbehoud