T'ai Chi

T'ai Chi is een interne bewegingskunst afkomstig uit China. Deze T'ai Chi vorm is naar Europa gebracht door Master William C.C. Chen en bestaat uit 60 aaneengesloten bewegingen. In de beginnerslessen wordt er aandacht besteed aan de eerste 20 bewegingen. De eerste 20 bewegingen zijn belangrijk voor opbouw van de rest van de vorm, die bestaat uit de resterende 40 bewegingen.

De nadruk bij de bewegingen ligt op rustig en ontspannen bewegen, waardoor T'ai Chi voor alle leeftijden geschikt is. Het veelvuldig beoefenen van deze eeuwenoude bewegingsvorm verbetert coördinatie, conditie, balans en door de ontspanning neemt ook de gezondheid en vitaliteit toe. In de lessen is er aandacht voor balans, coördinatie, concentratie, houding, krachtverdeling, leren ontspannen, en het leren kennen van uw lichaam en spieren. T'ai Chi brengt u dichter bij uzelf. De lessen worden gegeven door David Anakotta (aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland).

Tips voor T'ai Chi beoefening:

  • Makkelijk zittende kleding of sportkleding
  • T'ai Chi schoenen of schoenen met dunne zooltjes
  • Sportschoenen voor binnen mag wel, maar liever niet. Belangrijk dat je met T'ai chi de grond kunt voelen met je voeten


Extra:

Voor deze groepsles is een instroomcursus van 4 lessen nodig. Deze groepsles valt buiten het reguliere abonnement. U neemt hiervoor een strippenkaart. Inschrijven kan via onze balie, opgeven kan ook telefonisch of via de e-mail. Er is een mooie TAO - T'ai Chi combinatiekorting.


Tijden:

Zaterdag: 10:00 - 11:00 uur
Woensdag: 19:30 - 20:30 uur

60+ Fitness

Ouder worden in goede gezondheid dat willen we toch allemaal. Het verouderingsproces verloopt bij iedereen weer anders en in een ander tempo. Door o.a. te blijven sporten (bewegen) is dit proces positief te beïnvloeden. Lichamelijke inactiviteit leidt namelijk tot een afname van het uithoudingsvermogen en spierkracht. Bovendien verzwakken de banden van de gewrichten en neemt de gewrichtsfunctie af. Ook wordt de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen minder en treedt er ontkalking (osteoporose) op. Al deze factoren leiden tot bewegingsbeperking. De kans op een blessure is ook groter en genezing van een blessure duurt langer. Eens te meer een reden om te gaan 'fitnessen'.

60+ fitness is een groepsactiviteit en helemaal afgestemd op de actieve senior. In een ontspannen sfeer wordt er gedurende 60 minuten gewerkt aan uw conditie. In onze fitnesszaal maken we gebruik van: loopband, fiets en crosstrainer. Ook maken we gebruik van de krachttoestellen. Deze zijn gemakkelijk in te stellen en goed doseerbaar. Verder wordt het programma ingevuld met spelvormen. U ontvangt een persoonlijk programma, aangepast aan uw lichaam en leeftijd.


Tijden:

Maandag: 14:00 - 15:00 uur
Vrijdag: 11:30 - 12:30 uur

Tijden onder voorbehoud