Indoor Cycling

Deze fiets workout duurt 60 minuten en is een echte calorieën killer. Op motiverende muziek fiets je over een gevarieerd terrein, ga je gegarandeerd zweten en veel calorieën verbranden. De weerstand kun je zelf bepalen, zodat deze les voor iedereen toegankelijk kan zijn. Binnen ons centrum maken we gebruik van M3 Keiser fietsen.

Dit is de revolutionaire fiets op het gebied van indoor cycling. In tegenstelling tot andere fietsen heeft deze fiets een computer. Hierop kan ieder zijn persoonlijke trapfrequentie met weerstand aflezen. Ook kan men het aantal kilometers aflezen en de calorieën die verbrand zijn. Als je een hartslagband van Polar draagt, kun je ook nog eens je hartfrequentie aflezen.

Op verschillende stijlen muziek wordt er steeds een wisseling gemaakt tussen tempos en standen.


Tijden:

Dinsdag: 18:45 - 19:45 uur

Tijden onder voorbehoud

60+ Fitness

Ouder worden in goede gezondheid dat willen we toch allemaal. Het verouderingsproces verloopt bij iedereen weer anders en in een ander tempo. Door o.a. te blijven sporten (bewegen) is dit proces positief te beïnvloeden. Lichamelijke inactiviteit leidt namelijk tot een afname van het uithoudingsvermogen en spierkracht. Bovendien verzwakken de banden van de gewrichten en neemt de gewrichtsfunctie af. Ook wordt de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen minder en treedt er ontkalking (osteoporose) op. Al deze factoren leiden tot bewegingsbeperking. De kans op een blessure is ook groter en genezing van een blessure duurt langer. Eens te meer een reden om te gaan 'fitnessen'.

60+ fitness is een groepsactiviteit en helemaal afgestemd op de actieve senior. In een ontspannen sfeer wordt er gedurende 60 minuten gewerkt aan uw conditie. In onze fitnesszaal maken we gebruik van: loopband, fiets en crosstrainer. Ook maken we gebruik van de krachttoestellen. Deze zijn gemakkelijk in te stellen en goed doseerbaar. Verder wordt het programma ingevuld met spelvormen. U ontvangt een persoonlijk programma, aangepast aan uw lichaam en leeftijd.


Tijden:

Maandag: 14:00 - 15:00 uur
Vrijdag: 11:30 - 12:30 uur

Tijden onder voorbehoud