Bedrijfsfitness

Sportende werknemers zijn productieve werknemers

Fy-Fit heeft vanaf februari 2012 een samenwerkingsovereenkomst met Fintegra van benefitsplein.nl en benvitaal.nl. Werknemers van de hierbij aangesloten bedrijven kunnen zich via deze die website inschrijven voor bedrijfsfitness. Sinds 2014 hebben we ook een overeenkomst met Bedrijfsfitness Nederland. Voor partners van Benvitaal-sporters is er een Fit met Korting regeling waarbij ze 15% korting krijgen op onze fitness.


Waarom bedrijfsfitness

Uit onderzoek van TNO is gebleken dat sportende werknemers minder vaak, en korter ziek zijn dan hun collega's die niet sporten. Ziekte of arbeidsongeschiktheid is een grote kostenpost voor werkgevers. Bedrijfsfitness geeft een impuls tot gezonde en actieve werknemers, en dus verhoging van de productiviteit.

De belastingdienst heeft een speciale fiscale voordeelregeling voor o.a. bedrijfsfitness (de werkkostenregeling). Hierdoor kan de korting voor een werknemer die aan bedrijfsfitness deelneemt wel oplopen tot 52%. Voor werkgevers is bedrijfsfitness geheel kostenneutraal.


Bedrijfsfitness bij Fy-Fit

Fy-Fit heeft een uniek bedrijfsfitness concept. De combinatie van fysiotherapie en fitness staat garant voor een veilig en op de persoon afgestemd fitnessprogramma. Veilig en persoonlijk houdt in dat er rekening gehouden wordt met houding en bewegingsmogelijkheden van het individu, opdat er geen overbelasting zal plaatsvinden. Ook zal de werkhouding in het fitnessprogramma aandacht krijgen, zeker als de persoon in kwestie dat vermeldt als aandachtspunt. In deze zijn de fysio-manueeltherapeuten ter zake kundig en getraind om daar gericht op in te spelen. Dus indien nodig zal hun know-how aangesproken worden.

Onze CIOS instructeur werkt nauw samen met de therapeuten, volgt hun instructies op en is alert op belastbaarheidsproblemen.

In ons fitnesscentrum zijn er ook groepslessen waaronder indoor cycling, zumba, bosu training, bootcamp, looptraining, pilates en yoga.

In vergelijking met andere fitnesscentra is Fy-Fit ontstaan vanuit de fysiotherapie en dus gestoeld op medische kennis. Onze instructeur is CIOS opgeleid en weet derhalve alles over cardiotrainingsprogramma's en krachttraining. Over het algemeen wordt in fitnesscentra gewerkt met instructeurs (korte opleiding) die het nivo van CIOS (4-jarige opleiding) niet benaderen. Ons centrum staat dus garant voor verantwoord sporten.


Bedrijfsfysiofitness

U kunt ook gebruik maken van bedrijfsfysiofitness: hierbij wordt er door uw medewerker een, door onze fysio- of manueel therapeut, uitgewerkt oefenprogramma gevolgd met als voornaamste doelstelling: belastbaarheidsverhoging. Met name de werkvloergerelateerde problemen krijgen volop aandacht. Denk aan goede werkhouding, break-instructie, tiltechnieken. Alle kennis over CANS, HNP, DISCUSPROBLEMATIEK, diverse STRESS-gerelateerde klachten is bij ons team aanwezig.


Meer informatie

Klik op de knoppen informatie voor werkgevers of informatie voor werknemers voor uitgebreide informatie. We hanteren aangepaste tarieven voor bedrijfsfitness. Vraag naar onze tarieven en voorwaarden, of vraag een vrijblijvend gesprek en rondleiding aan.

Welkom bij Fitnesscentrum Fy-Fit

Fy-Fit is een fitnesscentrum in Grubbenvorst en heeft speciaal opgeleid personeel en een keur aan specialismen. We vinden een persoonlijke, professionele begeleiding en een op maat gemaakt programma het allerbelangrijkste. In onze sportschool in Grubbenvorst (regio Horst / Venlo) vindt u tevens de nieuwste apparatuur.

U heeft al een fitnessabonnement voor onbeperkt fitness vanaf 30,75 p.m, en voor jongeren zelfs al vanaf 25,50 p.m. Kom eens langs, bekijik ons centrum en vraag naar onze tarieven.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid deel te nemen aan onze gevarieerde groepslessen waaronder Indoor Cycling, Women Fit, T'ai Chi, TAO, Rugscholing en Core & Balance.

Naast fitness kunt u bij FyFit ook terecht voor Fysiotherapie, Manuele Therapie, (Manuele) Lymfedrainage / Oedeemtherapie, McKenzie, Bekkentraining / UIC problematiek, CANS / RSI problemen, Tennisarm / Tenniselleboog, Fysio-Fitness en Medische Training en PRNL Revalidatie.

  • Ben Vitaal
  • Bedrijfsfitness Nederland